Október 2020
Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Pelenka, írószer, Tisztítószer, tartós élelmiszer ...

Mint már sokan megtapasztalták, az élet nem mindig a legszebb arcát mutatja. Ezt testközelből tapasztalhatta meg két játékos testvérpárunk az U10-es csapatban játszó Kitti és U8-as csapatunkat erősítő Kíra is! Hála az égnek, hogy két további testvérükkel a tragédia közepette is számíthatnak a mama, és a nagymama feltétel nélküli szeretetére és odaadására.

Egyesületünk tagjai előtt nem volt kérdés, össze kell fogni, és teljesíteni mind azt, amit közösségünk egy (ebben az esetben kettő) tagja elvárhat tőlünk! Minden egyes egyesületi tag lehetőségéhez képest adományaival szolidalitást vállalt a testvérek mellett, és kitartásból példát mutató nagyszülőkért. T. Józsefné, a nagymama, könnyeivel harcolva, saját maga egészségét is háttérbe helyezve, egyeztet a gyámüggyel, a körülményekhez képest a legjobb megoldás és feltételek kialakítása érdekében, hogy az unokák ne sérüljenek tovább. Óvja az unokákat és harcol az elviselhető élet megteremtése érdekében.

Körülmények kialakulása kapcsán már a médiákban is elhangzott: „Krisztián szorgalmas fiú volt, aki a családjának mindent megadott. Tudtuk, mi nyomasztja, de nem segíthettünk neki. Nem a magam és nem az unokám, hanem a négy kis dédunokám miatt beszélek családom gyászáról és tragédiájáról. Nem tehetnek az ártatlanok semmiről, mégis ők bűnhődnek. 

A legidősebb ötödik osztályos, a legkisebb hároméves. Amikor azok az apróságok megtudták, hogy mi történt nálunk... Aki hallott már keserves gyereksírást, az el tudja képzelni. Még a fiunk halálát sem hevertük ki, nem is lehet soha. Ő volt a támaszunk. És most itt az újabb tragédia. De küzdeni fogunk, amíg bírjuk, mert a gyerekekért mindenre képesek leszünk.” És itt még nem is ejtettünk szót a mamáról, T. Tündéről, ki a munkahelyén szorgalmasan dolgozik a napi betevőért, melyből már nem csak a saját családjának kell, hogy jusson. Közben támogatja a nagymamát és vállvetve állnak harcba a lehetetlen helyzet ellenére. Aki közelebbről ismeri a családot és a történet hátterét, tudja, érzelmileg ez a küzdelem a lelket is nagy erőpróba elé állítja. 

Ilyen például H. Boglárka, ki a tragédiát követően nagy nyomatékot helyezett a család megsegítéséének megszervezésére. Elmondta, „régóta ismerem a családot és úgy éreztem emberi kötelességem segíteni rajtuk, főleg a gyerekeken. Megalakítottam Facebookon a csoportot, és így elindult egy láncreakció! Azt nem gondoltam volna, hogy egy országot megmozgatunk ezzel a gyűjtéssel! A HétFő KC családjával közösen olyan világsztárok nagylelkű adományát is közel tudtuk hozni a családhoz, mint a kézilabda BL döntőt is megjárt Iváncsik Tamásét. Azt nem lehet szavakba önteni, amikor átadtam az eddigi adományokat, hogy a gyermekek mosolya, öröme, mennyit ér. Ez az érzés felbecsülhetetlen! Kívánom, hogy egyszer mindenki élje át ezt az érzést!” 

Ezúton szeretnénk megköszönni a rengetek segítséget és adományt! Az élet viszont nem áll meg, ahogy pörögnek a napok, fogynak a felajánlások is. Arra szeretnénk kérni minden együtt érző és segítőkészségét kifejező személyt, időnként gondoljon a kis félárvákra. Ha olykor-olykor tisztítószert, tartós élelmiszert, írószert, füzetet, pelenkát (10 kg felett), popsitörlőt … küld az alábbi címre:

Horváth Boglárka, 9300 Csorna, Csaba vezér utca 7
vagy
Tóth Józsefné, 9300 Csorna,  Hársfa u 1/A
máris egy kicsit jobbá tehetjük a világot!

 

Játékosaink új klubjai

                  

Rábaköz Kupa