Szeptember 2018
Szo V H K Sz Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo V H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
11:45 - MKSZ LU12 - 11:45 Győri ETO KC I. / 13:35 Győri ETO KC II.

A nagy próbatétel

Remete Róbertet, korábbi 2000-es csapatunk edzőjét kérdeztük az új, 2002-es csapatával kapcsolatbanMás játékosok, más felfogás és képességek jellemzik a jelenlegi legidősebb HétFő-s alakulatot, mint a középiskolába elballagókat. Az elvárások és a módszerek azonban nem változnak az edző részéről. Az elmúlt évek tapasztalatai és versenyeztetése alapján, több vasat is kell tartani a tűzben, hogy a lányok fejlődése biztosítva legyen. 


Szerk.: miért pont az Országos Bajnokság?
R.R.: az előző évekhez hasonlóan az egyesület egyértelmű célja, hogy az ott játszó gyerekek folyamatos játéklehetőséghez jussanak. Okulva az elmúlt szezon tapasztalataiból már tavasszal elkezdtük a szóba jöhető bajnokságok, tornák feltérképezését. Valójában egy kérdést tettünk fel magunknak: Melyik az a bajnokság, ahol a rendszeres mérkőzések mellett a játékosok és a csapat fejlődése is biztosított? Ezek után döntöttünk az Országos Gyermekbajnokság mellett! Aminek még nagy súlya volt a döntésemben, hogy olyan csapatokkal is megmérkőzhetünk, akikkel még nem vagy csak ritkán találkoztunk. Az ETO Bajnokságon való részvételünk pedig továbbra is magától értetődő.

Szerk.: milyen elvárásokkal indul a csapat?
R.R.: a csapattal és természetesen magammal szemben is alapvető elvárás, hogy minden edzésen és mérkőzésen a maximumot próbáljuk kiadni magunkból, mert csak így tudunk továbblépni és akár nagyobb célokat is kitűzni. Hogy a kérdésre is válaszoljak, mindenképp szeretnénk megőrizni vezető pozíciónkat a mi kis szűkebb régiónkban, valamint a komoly csapatokkal is szeretnénk felvenni a „harcot” és mindig közelebb kerülni hozzájuk. A realitásoknál maradva számunkra az alapszakaszban a dobogó és környéke lehet a valódi célkitűzés. Ez persze nem egyszerű feladat, de az a véleményem, hogy mindig nagyobb célokat kell kitűzni magunk elé és soha nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mert mindig van miben és hová fejlődni. Úgy gondolom erről az ellenfeleink is hasonlóan gondolkoznak, de ez így normális. 
 

Szerk.: milyenek az ellenfelek?
R.R.: ellenfeleink az alapszakaszban megyei csapatok, kiegészítve a szombathelyi Student korosztályos csapatával. Tudásban úgy gondolom elég nagy a szórás a csapatok között, mivel vannak helyi gyerekekből összeverbuvált csapatok, valamint kimondottan válogatott társaságok. Véleményem szerint a velünk hasonló csapatokkal szemben reális győzelmi esélyünk van, ami után talán egy kisebb bravúr is benne lehet a pakliban. Lehet, hogy erre most néhányan csak legyintenek, de ne felejtsük el, volt már rá példa, hogy HétFő KC-s csapat a pályán bizonyította, hogy nagynevű ellenféllel szemben sem lehetetlen a két pont begyűjtése! Valami hasonlót szeretnénk majd végül most is elérni.
 
 
Szerk.: hogy áll a csapat?
R.R.: először szeretném megköszönni a csapattal korábban foglalkozó valamennyi edző munkáját. Az ő munkájuk nélkül meg sem fordulhatna a fejünkben, hogy elinduljunk a bajnokságban. Ahogy az lenni szokott egy új edző érkezésével időt kell adni az összecsiszolódásnak. A játékosoknak, bármennyire is ismertek korábban hozzá kellett szokniuk egy másfajta edzésmódszerhez, valamint az én szokásaimhoz, szabályaimhoz. Az edzések tempója és minőségének javulása arra enged következtetni, hogy a többség beállt a sorba. Sajnos értek minket váratlan és sajnálatos személyi veszteségek, de mindezek ellenére úgy gondolom, egy nagyon jó kis társaság van kibontakozóban.
Ha a munka és a szemmel látható fejlődés így folytatódik továbbra is, tavaszra már egy tetszetős kézilabdát játszó kis csapat lehet belőlünk. Ehhez elsősorban a játékosoknak saját magukban kell bízniuk és legyőzni a néha felbukkanó kishitűséget. Nem megijedve az ETO, Vas, Veszprém … válogatott csapataitól, de nem szabad átesni a ló túlsó oldalára sem, mikor a Rábaköz, Szigetköz … csapatait verjük nagyon jelentős korkülönbséggel. Akinek a szíve, akaratereje és a kitartása a helyén annak az elvégzett munka meghozhatja gyümölcsét!
 

Köszönjük adójának 1%-os felajánlását!

Kérjük, adójának 1 %-os felajánlásával támogassa a Rábaközi gyerekek utánpótlását! Adószámunk: 18212976-1-08Játékosaink új klubjai

                  

Rábaköz Kupa